Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ελένη Μπουραζάνη (επικεφαλής της γυναικείας Κόζα Νόστρα" του ΙΚΑ Καλλιθέας): “Θα δώσω το ακίνητο μου για να καλυφθεί μέρος της ζημίας από την απάτη”

-Χριστίνα Πατεράκη: "Η απάτη δεν είναι του ύψους που αναφέρουν οι αρχές" -Παραδέχθηκε βέβαια Πατεράκη ότι έκλεψε με τις άλλες υποτιθέμενες κυρίες ποσό, τουλάχιστον, 1,5 εκατ. ευρώ
-Στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη του 4ου Ανακριτή και του αρμόδιου Εισαγγελέα
-Τι είπαν οι 7 συλληφθέντες στον ανακριτή, πριν αποφασιστεί να οδηγηθούν στη φυλακή
-Διαβάστε αναλυτικό θέμα για τη δράση της γυναικείας "Κόζα Νόστρα" του ΙΚΑ Καλλιθέας, με τις βίλες και τα πολυτελή αυτοκίνητα (πατήστε εδώ)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά συλληφθέντες, 5 μέλη της γυναικείας "Κόζα Νόστρα" του ΙΚΑ Καλλιθέας και δύο σύζυγοι αυτών, με τη σύμφωνη γνώμη του 4ου ανακριτή και του εισαγγελέα.

Κατηγορούμενες στην υπόθεση, που προκάλεσε ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον ασφαλιστικό φορέα, είναι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών.Συγκεκριμένα:

Ελένη Μπουραζάνη, 55 χρόνων, ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Καραΐσκος, 63 χρόνων, κάτοικοι Μοσχάτου

Η Χριστίνα Πατεράκη 50 χρόνων, κάτοικος Αλίμου.

Η 52χρονη Χρυσούλα Φέρρα και ο 43χρονος σύζυγος της Παναγιώτης - Αλέξανδρος Αιματίδης, κάτοικοι Καλλιθέας

Η Χριστίνα Σουρίδη 68 χρόνων, κάτοικος Νέας Σμύρνης

Και η 66χρονη πρώην υπάλληλος Μυρσίνη Θωμάκου, η οποία μένει στη Λακωνία.

Η πρώτη υπάλληλος που εργαζόταν στο ΙΚΑ Καλλιθέας στο Μητρώο, η Ελένη Μπουραζάνη αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες και εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες την πρόθεση της να δώσει το ακίνητο της, βίλα στο Βαρνάβα, για να καλυφθεί μέρος της ζημιάς, που έχει προκαλέσει στο ΙΚΑ.


Ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Καραΐσκος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε τίποτα, ούτε για τη δράση της γυναίκας του, ούτε για το, περίπου, ένα εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε σε μετρητά, μέσα σε κούτες στη βίλα τους στο Βαρνάβα.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι τόσο οι συγγενείς όσο και η κόρη του, που φέρεται να παίρνει επίδομα τοκετού, δεν είχαν ιδέα για όσα συνέβαιναν στο ΙΚΑ Καλλθέας, ενώ ισχυρίστηκε ότι το σπίτι και το τζιπ, αγοράστηκαν το 2010 με δάνεια.

Η υπαρχηγός της γυναικείας Κόζα Νόστρα" του ΙΚΑ Καλλιθέας Χριστίνα Πατεράκη, επίσης, φέρεται να αποδέχθηκε μέρος των κατηγοριών που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η απάτη δεν ήταν του μεγέθους που αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

Η ίδια έκανε λόγο για ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ και δήλωσε μετανιωμένη και πρόθυμη να μεταβιβάσει ισόποσο περιουσιακό στοιχεία για την αποκατάσταση της βλάβης του ΙΚΑ.

Η Μπουραζάνη και η Πατεράκη, επιφυλάχθηκαν να δώσουν συμπληρωματική απολογία μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.


Στην υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις στο ΙΚΑ και το σχέδιο δράσης του Οργανισμού το 2012.

«Το πάρτι τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι το μόνο και πως μέσα από την ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών το υπουργείο είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών είναι μόνο η αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου