Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση στη Βουλή του Κωστή Μουσουρούλη για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, έκανε ο βουλευτής Χίου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Το έργο του «Ελληνικού» αποκαλύπτει...
το ΠΑΣΟΚ: της ελλιπούς προετοιμασίας, της εξαγγελίας χωρίς υπόβαθρο και της συνεπακόλουθης υπονόμευσης των επενδύσεων, τις οποίες επιχειρεί μόνο υπό αναγκαστικές συνθήκες, ανέφερε ο Βουλευτής και υπενθύμισε την αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο που η ΝΔ είχε παρουσιάσει το 2007, το οποίο προέβλεπε χρηματοδότηση παρεμβάσεων πρασίνου ευρύτερα στο λεκανοπέδιο, από τα έσοδα δόμησης μόλις κατά 4%. Έτσι, φτάσαμε στο 2012 χωρίς να έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, με μόνη -αρνητική- εξαίρεση το φιάσκο με τους Άραβες επενδυτές στο Ελληνικό.

Το πρόγραμμα «ΉΛΙΟΣ» επιβεβαιώνει την έλλειψη συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού που αποτυπώνεται σε όλες τις πτυχές της ενεργειακής πολιτικής, από τα σοβαρά προβλήματα της ΔΕΗ, μέχρι τις πρόσφατες κρίσιμες εξελίξεις στις διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις της χώρας (αγωγοί κλπ.), είπε ο Κωστής Μουσουρούλης, σημειώνοντας πως τα κριτήρια υλοποίησης είναι ενδεικτικά της λογικής «όλα στο περίπου και ό,τι προκύψει». Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο τίθενται προς διερεύνηση γνωστά θέματα, όπως το ηλιακό δυναμικό, ενώ εκείνα που θα καθορίζουν τη βιωσιμότητα του έργου, όπως η σχέση επενδυτή και αγοραστή, η διαθεσιμότητα της γης και ο σχεδιασμός των δικτύων, παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο Βουλευτής τόνισε την κρισιμότητα των δικτύων ακόμα και για την πρώτη φάση του έργου (2 GWatt), καθώς οι επενδύσεις είναι χρονοβόρες και έχουν υψηλό κόστος.

Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας για την ενσωμάτωση δύο οδηγιών σχετικά με τα βιοκαύσιμα, σημείωσε ότι υπάρχει ασυμβατότητα των ρυθμίσεων με το πνεύμα των οδηγιών και κίνδυνος απόρριψης της διαδικασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Κωστή Μουσουρούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου