Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Επίδομα ανεργίας με εν μέρει ανταποδοτικό χαρακτήρα

Επίδομα ανεργίας με εν μέρει ανταποδοτικό χαρακτήραΔηλώσεις Γ. Κουτρουμάνη στη Βουλή

Το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας, στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή,ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...
Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, ο κ. Κουτρουμάνης παραδέχθηκε πως το επίδομα «είναι πράγματι χαμηλό και πρέπει να δούμε ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους- και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους. Θα πρέπει να το εξετάσουμε, γιατί το επίδομα δεν είναι προνοιακή παροχή, αλλά ασφαλιστική. Δεν σημαίνει πως η σχέση πρέπει να είναι καθαρά ανταποδοτική- έχει και προνοιακά στοιχεία, αλλά πρέπει να γίνει δικαιότερο».

Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε, πως παρ' ότι το επίδομα ανεργίας μειώθηκε, λόγω της μείωσης του βασικού μισθού, «δίνεται με πολύ ευνοϊκότερες προϋποθέσεις από αλλού. Δεν θα δείτε να δίνουν αλλού επίδομα για 5 μήνες κάθε χρόνο», παρατήρησε.

Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «η μείωση του επιδόματος, που έτσι κι αλλιώς ήταν το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στέλνει πλέον τους ανέργους στον Καιάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου