Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Άνοιξε» η μεγαλύτερη μονάδα για πλαστικές φιάλες στον κόσμο

«Άνοιξε» η μεγαλύτερη μονάδα για πλαστικές φιάλες στον κόσμοΈχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανακύκλωσης 2 δισ. φιαλών ετησίως

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών στον κόσμο. Πρόκειται για τη μονάδα Riverside της εταιρείας Carbonlite, συνολικής έκτασης 20.500 τετραγωνικών μέτρων στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μονάδα θα έχει...
τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανακύκλωσης περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων πλαστικών φιαλών ΡΕΤ ετησίως, ενώ όπως υποστηρίζει η διοίκηση της Carbonlite θα δημιουργήσει 100 «πράσινες» θέσεις εργασίας.

Όπως προβλέπει η σχετική οδηγία στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, οι καταναλωτές μπορούν να απορρίπτουν φιάλες και άλλα δοχεία είτε σε κάδους ανακύκλωσης σε σούπερ-μάρκετ, είτε σε ιδιωτικά κέντρα ανακύκλωσης είτε «δωρίζοντάς» τα σε μη κερδοσκοπικά προγράμματα ανακύκλωσης.

Η πλειονότητα των φιαλών συγκεντρώνονται και εξάγονται στην Κίνα όπου τίθενται υπό επεξεργασία και διασπώνται σε πολυεστερικές ίνες. Από την πλευρά της η Carbonlite θα μετατρέπει τις χρησιμοποιημένες πλαστικές φιάλες σε σφαιρίδια ΡΕΤ (πέλετς) τα οποία θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή νέων πλαστικών φιαλών εντός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ανακυκλώνοντας 2 δισ. φιάλες ΡΕΤ κάθε χρόνο εξοικονομούμε πάνω από 181 εκατ. λίτρα αερίων του θερμοκηπίου» υποστηρίζει Τζάρεντ Μπλούμενφελντ, επιθεωρητής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Carbonlite σχεδιάζει την επέκταση της μονάδας ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια φιάλες ΡΕΤ από τα μέσα του 2013.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου