Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Εκτακτο δελτίο - Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά τόπους προβλέπει από το απόγευμα η ΕΜΥ στη δυτική Ελλάδα, αλλά και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία το βράδυ το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί στα βόρεια τη νύχτα.

Μερική απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της για...
έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περιοχές από Ηγουμενίτσα-Ιόνια νησιά, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη ενώ Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη - Κεφαλλονιά -Ζάκυνθο, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Πάτρα-Ιόνια Νησιά. Εξάλλου απαγορεύτηκε ο απόπλους των μικρών πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Πειραιά.

Ειδικότερα αύριο Τρίτη (23-11-2010), εκτός από τη δυτική Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να επικρατήσουν στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, πρόκειται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

-Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

-Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου