Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη για την κατασκευή δύο σχολικών κτιρίων στη Χίο!

Ερώτηση, σχετικά με την κατασκευή και ανέγερση δυο σχολείων, του 4ου Λυκείου Χίου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, κατέθεσε σήμερα, ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Στο πλαίσιο του πενταετούς Προγραμματισμού Σχολικής Στέγης, η κατασκευή του 4ου Λυκείου Χίου στη βόρεια πλευρά της πόλης της Χίου, έχει ενταχθεί στις ΣΔΙΤ σχολικών κτιρίων Πελοποννήσου – Βορείου & Νοτίου Αιγαίου – Κρήτης ήδη από τις αρχές του 2009 . Παρά τη διαπιστωμένη αναγκαιότητά του έργου για τη βελτίωση της εκπαίδευσης αλλά και τη λειτουργία της πόλης γενικότερα, οι διαδικασίες δημοπράτησης δεν έχουν, μέχρι σήμερα, προχωρήσει.

Επιπλέον, μετά και από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νησί, τέθηκε εκτός λειτουργίας το Ειδικό Σχολείο που (με πολύ μεγάλες ελλείψεις) λειτουργούσε στο Νομό. Αν και ο χώρος ανέγερσης νέου κτιρίου έχει εξασφαλισθεί, οι κατατεθειμένες μελέτες δεν έχουν ακόμη εγκριθεί .

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημοπράτηση κατασκευής του 4ου Λυκείου Χίου στη βόρεια πλευρά της πόλης της Χίου και ποιος είναι ο χρονικός προγραμματισμός της; Για ποιους λόγους δεν κατέστη δυνατή μέχρι σήμερα; Προτίθεται η Κυβέρνηση να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να ενισχυθούν οι σχολικές υποδομές στο Ν. Χίου;

2. Σε ποιες ενέργειες προέβη το Υπουργείο για την άμεση λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, έπειτα από τις καταστροφές που υπέστη το κτίριο; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ανέγερσης του νέου κτιρίου και ποιος ο χρονικός προγραμματισμός της; »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου