Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κρούσμα κορονοϊού σε μέλος του πληρώματος του «Κύδων Παλλάς»

Κρούσμα κορονοϊού σε μέλος του πληρώματος του «Κύδων Παλλάς»Ο ναυτικός βρισκόταν εκτός πλοίου από τις 2 Απριλίου

Με ανακοίνωσή τους οι Μινωικές Γραμμές ανέφεραν πως μέλος του πληρώματος του πλοίου «Κύδων Παλλάς» παρουσίασε ήπια συμπτώματα κορονοϊού.

«Στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» τηρούνται όλες οι...
προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου, αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID-19».


Αυτό αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία Μινωϊκές Γραμμές, μετά από ήπια συμπτώματα κορονοϊού που παρουσίασε μέλος του πληρώματος του πλοίου. Σύμφωνα με την εταιρεία το μέλος του πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020.

Το πλοίο Κύδων Παλλας, εκτελεί από τις 17 Φεβρουαρίου το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιά και αντίστροφα.

Όπως αναφέρουν οι Μινωϊκές, για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια σημερινής επιθεώρησης στο πλοίο από κλιμάκιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου, ενώ δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων.

Η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών και απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με σημερινή της ανακοίνωσή ζήτησε να διενεργηθεί ιατρικός έλεγχος (τεστ) σε όλο το πλήρωμα και να πραγματοποιηθεί γενικευμένη απολύμανση σε όλους τους χώρους. Επίσης ζήτησε να διατεθούν και να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά μάσκες και γάντια, να ενταθούν οι έλεγχοι στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας με την παρουσία και συμμετοχή εκπροσώπων Ναυτεργατικών σωματείων.

Την διενέργεια προληπτικού ελέγχου από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες στα καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας και στις άλλες κατηγορίες, ζητούν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου