Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Στο έλεος του κορωνοϊού η Τουρκία - Για «τσουνάμι» μιλούν Τούρκοι καθηγητές

Η πανδημία «σφυροκοπά» τον Σουλτάνο

 Η Τουρκία βρίσκεται στο έλεος του κορωνοϊού. Καθηγητές προειδοποιούν ότι τα κρούσματα μπορεί να πλησιάσουν ακόμη και το ένα εκατομμύριο. Ο Ερντογάν, ωστόσο, ακόμη και για τον κορωνοϊό, τα βάζει με την Ευρώπη και την Αμερική.

Ο κορωνοϊός γονατίζει την...
Τουρκία. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 700, ενώ περισσότεροι από από 35.000 είναι οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει.
Τα χειρότερα είναι προ των πυλών προειδοποιούν καθηγητές, οι οποίοι εκτιμούν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι προσπαθεί να δείξει η κυβέρνηση.

Ο λοιμωξιολόγος Κιού Μελτέμ Οζέν σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στην Τουρκία είναι τουλάχιστον 600 χιλιάδες, ίσως και 900 χιλιάδες. Τόσα κρούσματα έχουμε στην πραγματικότητα».

Τούρκος καθηγητής: «Έρχεται τσουνάμι»
Ο καθηγητής βιολογίας Κιού Έμρα Αλτίντις, από τη Βοστώνη σχολίασε: «Εγώ ανησυχώ επειδή παρόλο που στην Ιταλία μετά τους 400 νεκρούς επιβλήθηκε καραντίνα, οι νεκροί έφτασαν χθες στις 15 χιλιάδες. Γι' αυτό και φοβάμαι και προειδοποιώ και προσπαθώ να το εξηγήσω αυτό αναφερόμενος μεταφορικά σε τσουνάμι».

Ερντογάν: Κατηγορεί Αμερικανούς και Ευρωπαίους για τον κορωνοϊό
Εκτός πραγματικότητας ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί Ευρωπαίους και Αμερικανούς για τον φονικό ιό, χωρίς να βλέπει τον πραγματικό πόνο των πολιτών, όπως η 83χρονη Αϊσέ, που εκείνη γλίτωσε από τον κορωνοϊό, έχασε όμως και τα δυο της παιδιά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Αν αυτοί είχαν δείξει την απαραίτητη ευαισθησία που δείχνουμε εμείς τώρα, όλοι μαζί θα είχαμε βρεθεί σε πολύ πιο διαφορετικό σημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου