Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Δύο φυσικές λύσεις για τον πονόδοντο που έχουν αποτέλεσμα

Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο


Ο πονόδοντος είναι από τους χειρότερους πόνους. Και είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που αισθάνεσαι πως δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Το, δε, χειρότερο σενάριο είναι να σε πιάσει το βράδυ.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που σε πιάσει πονόδοντος και μέχρι να επισκεφτείς ή να συμβουλευτείς τον οδοντίατρο, δες παρακάτω δύο φυσικές λύσεις – που έχουν αποτέλεσμα – αν σε πιάσει πονόδοντος μέσα στη νύχτα:


Νωπό σακουλάκι τσαγιού

Πάρτε ένα νωπό φακελάκι από μαύρο τσάι, το οποίο ακουμπάτε πάνω στο πονεμένο δόντι ή στην πλευρά από την οποία νιώθετε ότι προέρχεται ο πόνος. Αυτό που κάνει το τσάι… φάρμακο είναι οι τανίνες. Πρόκειται για συστατικά που βρίσκονται στο μαύρο τσάι και, στην προκειμένη περίπτωση, θεωρούνται σωτήριες για την ανακούφιση από πονόδοντο.

Πάστα σκόρδου

Λιώνετε το σκόρδο και φτιάχνετε έτσι μία πάστα. Τοποθετείτε από αυτήν μία μικρή ποσότητα πάνω στο δόντι που σας πονά. Ο λόγος που το σκόρδο λειτουργεί εδώ ως φάρμακο, είναι η αλισίνη που περιέχει, η οποία έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν πονόδοντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου