Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Επίδομα 800 ευρώ: Πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για ατομικές και ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα 800 ευρώ: Πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για ατομικές και ελεύθερους επαγγελματίεςΑίτηση σε νέα πλατφόρμα που θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ θα πρέπει να κάνουν 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ.

Διαφορετική διαδικασία θα ακολουθήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, καθώς θα...
ανοίξει από το υπουργείο Οικονομικών μια νέα πλατφόρμα για αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε ξεχωριστή πλατφόρμα, η οποία θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και όχι από το υπουργείο Εργασίας.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δικαιούχοι θα είναι και οι εργοδότες, δηλαδή εταίροι ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες των ατομικών επιχειρήσεων ή οι ελέγχοντες τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες ή τις ΕΠΕ, μονοπρόσωπες και μη.

Θα εξαιρούνται μόνο οι ανώνυμες εταιρείες. Επίσης, για να καταβληθεί ενίσχυση 800 ευρώ σε εργοδότες, θα πρέπει αυτοί να μην απασχολούν περισσότερα από πέντε άτομα προσωπικό.
Στις ατομικές επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους, θα καταβάλλονται τα 800 ευρώ τα οποία θα καλύπτουν και αυτά περίοδο 45 ημερών.

Η υπουργική απόφαση θα καθορίζει όλες τις προϋποθέσεις χορήγησης στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ θα θεσπίζει και «κόφτες», προκειμένου να μην εισπράξουν δύο φορές το ποσό των 800 ευρώ όσοι έχουν διπλή ιδιότητα (σ.σ. δηλαδή όσοι είναι και μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι ή όσοι είναι μισθωτοί και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων). Ο στόχος είναι η καταβολή να γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Η σχετική πλατφόρμα θα τρέξει από την ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου