Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κορονοϊός και το 2021 – Εξετάζουν Australian Open χωρίς θεατές

Ο κορονοϊός συνεχίζει να “θερίζει” ολόκληρο τον κόσμο και έχει οδηγήσει σε μέτρα που απαγορεύουν την κυκλοφορία στις περισσότερες χώρες, οι οποίες περιμένουν τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, σχεδόν στο σύνολό τους έχουν διακοπεί, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Euro να μεταφέρονται για το καλοκαίρι του 2021.

Και την επόμενη χρονιά όμως, είναι...
πιθανό ο κορονοϊός να βρίσκεται ακόμη στο προσκήνιο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι να επανέρθει η… κανονικότητα παντου.

Το Wimbledon είχε ασφάλιση για πανδημία
και αξιώνει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιθύνοντες του Australian Open έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται ένα πλάνο με αγώνες χωρίς οπαδούς και παίκτες στην καραντίνα, για τη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2021.

“Δεν γνωρίζουμε ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν σήμερα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Και ποια απ΄ αυτά θα πρέπει να λειτουργήσουν μεσοπρόθεσμα και ποια μακροπρόθεσμα”, ανέφερε επί του θέματος ο διευθυντής του τουρνουά, Κρεγκ Τίλεϊ και πρόσθεσε τα εξής:

“Με μια τέτοια εξάρτηση από τα διεθνή ταξίδια, μελετάμε τι θα έπρεπε να κάνουμε εάν οι αθλητές πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για ορισμένο χρονικό διάστημα προτού να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στην Αυστραλία. Ε

άν οι μαζικές συγκεντρώσεις δεν έχουν ακόμη εγκριθεί ή είναι πολύ περιορισμένες το επόμενο έτος, εργαζόμαστε για τη δυνατότητα διοργάνωσης του τουρνουά  για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά σενάρια που πρέπει να εξετάσουμε. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη. Δεν είναι σαφές ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου