Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μεξικό: Ανάγκη για 200.000 παθολόγους – φοβούνται έξαρση του κορονοϊού μέσω των ΗΠΑ

Το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό προειδοποίησε σήμερα πως η χώρα έχει μεγάλες ελλείψεις σε γιατρού την ώρα που ο κορονοϊός χτυπάει την πόρτα μέσω των ΗΠΑ.

Το Μεξικό έχει καταγράψει επισήμως 2.349 κρούσματα και 125 θανάτους και είναι από τις χώρες του ΟΟΣΑ με τα μικρότερα ποσοστά ιατρικού προσωπικού ανά κάτοικο.

Μάλιστα ο υπουργός Υγειας Χόρχε Αλκόσερ δήλωσε πως...
η χώρα έχει ανάγκη να προσλάβει τάχιστα περισσότερους γιατρούς.

«Χρειαζόμαστε 200.000 παθολόγους, από τους οποίους οι 123.000 πρέπει να είναι γενικοί ιατροί και περίπου76.000 εξειδικευμένοι παθολόγοι», τόνισε ο Αλκόσερ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Οι μεξικανοί ειδικοί υγείας έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει πως το σύστημα υγείας της χώρας θα εκτροχιασθεί εάν ο πληθυσμός δεν ακολουθήσει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Το κύμα της πανδημίας στο Μεξικό εκτιμάται πως απέχει ακόμη αρκετές εβδομάδες από τις γειτονικές ΗΠΑ, που έχουν καταστεί πλέον το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέγ τόνισε χθες πως η κατάσταση στη χώρα πιθανώς θα επιδεινωθεί μετά τις 30 Απριλίου, όταν η «επιδημιολογική καμπύλη» θα αρχίσει να αυξάνει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου