Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εκτός από εκνευριστική γίνεται και ύποπτη η καθυστέρηση…

Έφτασε Πέμπτη και ακόμη δεν έχει γίνει ένα πολύ απλό πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα. Δεν έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση η περιβαντολογική μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Δεν μιλάμε για έκδοση οικοδομικής άδεια ή για κάτι χρονοβόρο. Σε διαβούλευση θα βγει η περιβαντολογική μελέτη που είναι έτοιμη και περιμένει εδώ και μήνες. Πέρασε μία εβδομάδα από τότε που παραδόθηκε καθαρογραμμένη η απόφαση του ΣΤΕ που έκανε άτρωτο και πανίσχυρο το νόμο με τον οποίο η ΑΕΚ χτίζει το γήπεδο της.

Παρότι η απόφαση του ΣΤΕ δεν ήταν προαπαιτούμενο για να μπει σε διαβούλευση η μελέτη η ΑΕΚ είχε την ευγένεια να περιμένει και να μην πιέσει καταστάσεις ώστε να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στον υπουργό Λαφαζάνη ή την κυβέρνηση. Ομως η μια εβδομάδα καθυστέρηση που για Ελλάδα είναι…
νορμάλ δεν δικαιολογείται για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ήδη έχει χαθεί πολύς καιρός από την εμμονή μιας δημοτικής αρχής που δεν ήξερε τι ήθελε κι από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε άποψη για το γήπεδο της ΑΕΚ παρασυρμένη από μια χούφτα οικοταλιμπάν πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στον αρχηγό του και σημερινό πρωθυπουργό. Αλλά όλα αυτά πέρασαν, η δικαιοσύνη, η ανώτερη βαθμίδα της, μίλησε και πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει με το συγκεκριμένο σχέδιο. Το να χάνονται μέρες χωρίς κανένα λόγο ενώ όπου να ναι συμπληρώνεται χρόνος από την ψήφιση του Νομου είναι μη αποδεκτό.

Δικαιολογία δεν υπάρχει παρότι, πράγματι, η κυβέρνηση έχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί αυτές τις μερες. Και δεν υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται κάποια πολιτική απόφαση για να ξεκινήσει η διαβούλευση. Από ότι γνωρίζω είναι μια απλή πράξη. Και αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω, όλες αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης τα υπουργεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ κτλ. λειτουργούσαν κανονικά. Μεσα στα καθήκοντα λοιπόν του υπουργείου ήταν κι αυτό. Κάθε μέρα που περνάει δεν είναι απλά χαμένη. Αρχίζει να γίνεται και ύποπτη. Επειδή δεν υπάρχει ούτε τυπική δικαιολογία. Απλά καθυστέρηση για την καθυστέρηση.

Για ν αλλάξω τελείως θέμα, χάρηκα χθες πολύ με τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στη Βαρκελώνη και το 3-0 που έδωσε το πρωτάθλημα Ισπανίας στην ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αλλά ακόμη περισσότερο χάρηκα το ότι η απονομή έγινε μέσα στη Βαρκελώνη. Σε μια ατμόσφαιρα πραγματικά φίλαθλη, παρά την μεγάλη πικρα από τον διασυρμό του 3-0. Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις και να καταλήγω στο ότι η Ελλάδα είναι ένα μαύρο χάλι όπως κάνουν πολλοί που ξεχνούν που ζουν αλλά και από τι ζουν. Όμως πραγματικά θα προέτρεπα τον καθένα να δει σε βίντεο κάποιες από αυτές τις στιγμές. Και εκεί μιλάμε για πραγματικό μίσος, για μια κόντρα που δεν είναι μόνο αθλητική αλλά και βαθιά πολιτική. Καλό θα μας κάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου