Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αυτοκίνητα από αλουμίνιο στο μέλλον;

Κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτου, επιστήμονες και εταιρείες από τον χώρο του αλουμινίου ψάχνουν λύσεις για τα υλικά με τα οποία θα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα στο μέλλον.Θα πρέπει να είναι ελαφρύτερα, να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της μείωσης του CO2 αλλά και να ανακυκλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος τους τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα σημερινά αυτοκίνητα.

Το αλουμίνιο προβάλλει ως...
το επικρατέστερο υλικό και μπορεί να προσφέρει, με τις κατάλληλες προσθήκες, μεγάλο ποσοστό ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης.
Αυτό υποστηρίζει η νορβηγική εταιρεία Hydro. Πρόσφατα στο Τροντχαιμ, έγινε και το σχετικό crash test με προσομοίωση σύγκρουσης  αντικειμένου 1500 κιλών με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα σε προφίλ αλουμινίου.

Ένα ελαφρύτερο, με ασφάλεια όχημα, που να ανακυκλώνεται το μεγαλύτερο μέρος του, είναι το στοίχημα του αύριο και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει τις έρευνες.
Όπως η Audi στο μοντέλο Α6.
Η Hydro συνεργάζεται με εργαστήριο του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Τροντχαιμ, με σκοπό να κατασκευάσει πρότυπα προηγμένου υλικού για την ενίσχυση των συστημάτων προστασίας από την σύγκρουση.
«Εκτελούμε έρευνα για τους πελάτες του εργαστηρίου μας, όπως η BMW, η Audi, η Renault και η Toyota. Πρόσφατα, η General Motors και η Honda έχουν αρχίσει να χτυπούν την πόρτα μας" δήλωσε ο διευθυντής του εργαστηρίου SIMLab, Magnus Langseth.

(φώτο Norsk Hydro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου