Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο αποκρυπτογράφος των μυστικών του Σύμπαντος

Ο αποκρυπτογράφος των μυστικών του ΣύμπαντοςΣτ. Κριμιζής ή αλλιώς ο θρύλος της NASA

Ο κορυφαίος αστροφυσικός και ακαδημαϊκός, Σταμάτης Κριμιζής, από τον Βροντάδο της Χίου θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας στην οποία το όνειρο ξεπερνά την πραγματικότητα.

Το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU) έδωσε προς τιμήν του το όνομά του στον...
αστεροειδή 8323 krimizis. Είναι, λοιπόν, ο μοναδικός Έλληνας που μπορεί να διαβάζει το όνομά του στα άστρα…

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, διηύθυνε επί δεκαετίες ερευνητικά προγράμματα της NASA, έχοντας υπό τις εντολές του εξακόσιους περίπου επιστήμονες.

Όπως δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα», στο οποίο παραχώρησε και συνέντευξη, έχει τιμηθεί με περισσότερα από τριάντα βραβεία για τη συμμετοχή του σε προγράμματα της NASA και ESA που αφορούσαν στις αποστολές των διαστημοπλοίων «Voyager», «Ampte», «Galileo», «Ulysees», «Cassini», «Ace».

Ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στο συνέδριο του ιστοτόπου www.ellines .com και έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό.

«Η επιστήμη ποτέ δεν θα σχεδιάσει κάποιο πείραμα προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός. Αυτό είναι θέμα πίστης και φιλοσοφίας. Η επιστήμη ψάχνει να δώσει απαντήσεις στο πως λειτουργεί κάτι. Δεν αναζητά το γιατί», λέει.

Και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει γνωρίσει κανέναν έλληνα πολιτικό ηγέτη από κοντά. «Δεν έχω γνωρίσει κανέναν από κοντά. Η εικόνα που έχω είναι ότι το ελληνικό πολιτικό τοπίο είναι πολύ φτωχό σε σχέση με ξένους ηγέτες που έχω συναντήσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου