Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

8ήμερη Κρουαζιέρα διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρμολούσων Αττικής

Ο Σύλλογος Αρμολούσων Αττικής διοργάνωσε 8ήμερη Κρουαζιέρα από τις 7 Μαΐου έως τις 14 Μαϊου, στην Κωνσταντινούπολη, στη Μύκονο, στην Ιερουσαλήμ & Βηθλεέμ (Άγιοι Τόποι), στην Αίγυπτο (Κάιρο, Νείλος, Πυραμίδες της Γκύζας, Αλεξάνδρεια) και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η εκδρομή έγινε με το Κρουαζιερόπλοιο Louis Cristal. Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες στην εκδρομή επισκέφθηκαν:...
Ξεκινήσαμε την κρουαζιέρα μας με 1η στάση στην Κωνσταντινούπολη, αξέχαστη εμπειρία. Περάσαμε μέσα από το εμπορικό κέντρο της πόλης και φτάσαμε στο σύγχρονο κομμάτι της, δια μέσου της γέφυρας του Γαλατά, κατά μήκος του Κερατίου Κόλπου και κάτω από το βυζαντινό Υδραγωγείο. Από απόσταση διακρίνουμε το επιβλητικό Τέμενος του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Η διαδρομή μας συνεχίζεται κατά μήκος των εντυπωσιακών τειχών της Κωνσταντινούπολης, τα οποία κάποτε προστάτευαν την Πόλη από τις επιδρομές των πολλών επίδοξων εισβολέων. Μια πρώτη στάση έγινε στο Φανάρι, την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.
Επόμενος σταθμός μας ήταν η Αγία Σοφία, η μεγαλύτερη εκκλησία του χριστιανικού κόσμου στο παρελθόν. Εξαιρετικά ψηφιδωτά και ορθομαρμαρώσεις συντελούν σε μία θαυμαστή σύνθεση που μαγεύει ακόμα και σήμερα. Στη συνέχεια περπατήσαμε στους υπέροχους κήπους και περιηγηθήκαμε στο παλάτι Τοπκαπί, την επίσημη κατοικία των Οθωμανών σουλτάνων και σήμερα διακεκριμένο μουσειακό χώρο.

Στο πανέμορφο νησί της Μυκόνου ήταν η 2η στάση της κρουαζιέρας μας. Ένας αρχαίος μύθος λέει τα βράχια που είναι διάσπαρτα στο νησί, είναι απομεινάρια των γιγάντων που έσφαξε ο Ηρακλής.

H 3η στάση μας ήταν στο λιμάνι Ασντοντ του Ισραήλ. Κάναμε μια πανοραμική διαδρομή διάρκειας περίπου 1.30 ώρας που μας οδήγησε στην Ιερουσαλήμ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το παλιό και νέο Ισραήλ.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Κήπο της Γεθσημανή, που βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, γνωστός ως ο τόπος όπου ο Ιησούς συναντήθηκε και προσευχήθηκε με τους μαθητές του τη νύχτα πριν τη σταύρωσή του.
Επισκεφθήκαμε τον Ναό της Αναστάσεως, προσκυνήσαμε στον Τάφο του Ιησού και ανάψαμε 33 κεριά (όσα τα χρόνια του Ιησού).

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην Βηθλεέμ, περνώντας από την Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη. Εκεί επισκεφθήκαμε τον Ναό της Γεννήσεως, μια από τις παλαιότερες συνεχώς σε λειτουργία εκκλησίες στον κόσμο. Ο Ναός είναι χτισμένος πάνω στην σπηλιά που γεννήθηκε ο Ιησούς και θεωρείται ιερός τόπος τόσο από τους πιστούς του Χριστιανισμού όσο και του Ισλάμ.

Η 4η στάση μας ήταν στο λιμάνι του Πορτ Σάϊντ όπου με τα πούλμαν κατευθυνθήκαμε στη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, τη σφύζουσα μητρόπολη του Καϊρου.

Στην συνέχεια οδηγηθήκαμε στο υψίπεδο της Γκίζα, όπου επισκεφθήκαμε το μοναδικό εναπομένον Θαύμα του Αρχαίου Κόσμου, τις Πυραμίδες.
Τέλος επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο γνωστά εργαστήρια Παπύρου και παρακολουθήσαμε την κατασκευή χαρτιού από καλάμια που ανακαλύφθηκε από τους Αρχαίους Αιγύπτιους. Πριν αναχωρήσουμε με το κρουαζιερόπλοιο επισκεφθήκαμε και την πόλη της Αλεξάνδρειας που βρίσκεται δυτικά του Δέλτα του Νείλου.

Η 5η και τελευταία στάση της κρουαζιέρας μας ήταν στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης.

Κάπου εδώ τελείωσε η υπέροχη κρουαζιέρα μας, περάσαμε 8 ημέρες και 7 νύχτες καταπληκτικές, τόσο στα μέρη που επισκεφθήκαμε όσο και μέσα στο κρουαζιερόπλοιο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη, του συγχωριανούς και τους φίλους του Σωματείου μας για την συμμετοχή τους στην εκδρομή μας. Ελπίζουμε ότι και οι επόμενες εκδρομές μας θα είναι το ίδιο ωραίες και ανέμελες όσο αυτή. Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου