Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Να γιατί ο Βουρνούς δεν κάνει τίποτα για να βελτιωθεί η συγκοινωνία της Αμανής με την πόλη της Χίου

Η Βορειοδυτική Χίος και συγκεκριμένα όλη η απομακρυσμένη από το κέντρο της πόλης, περιοχή της Αμανής, για ένα ακόμα καλοκαίρι, πορεύθηκε χωρίς συχνή οδική σύνδεση με το λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Με τη συμπλήρωση δύο ετών θητείας της δημοτικής αρχής του Μανώλη Βουρνούς, περιμέναμε ότι ένας άνεμος αλλαγής στο συγκεκριμένο τομέα θα είχε ...φυσήξει.

Αντ' αυτού, μας ήρθε ο ουρανός ...σφοντύλι, ακούγοντας το δήμαρχο της Χίου, σε...
παρουσίαση του βιβλίου της Ελίζας Παναγιωτάτου «Όψεις Ανασυγκρότησης – Θραύσματα Ημερολογίου», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου την Τετάρτη 24 Αυγούστου, σε μια αποστροφή του λόγου του να αναφέρεται στην Αμανή και συγκεκριμένα, σε κάτι που του είπε ένας κάτοικος του Εγρηγόρου, προ ημερών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος μεταφέροντας τα λόγια του Εγρηγοριανού τόνισε ότι, όταν φτιάχθηκε ο δρόμος που σύνδεσε το χωριό, με την πόλη της Χίου, πριν από πολλά χρόνια, μετά από δύο-τρεις μήνες έφτιαξαν και τη στάση του λεωφορείου, που θα μετακινούσε τους κατοίκους του χωριού στη χώρα.

Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα σε δύο με τρία χρόνια το χωριό να αδειάσει από κατοίκους, οι οποίοι έφευγαν και δεν ξαναγύριζαν.

Όπως φαίνεται κάτω, λοιπόν, απ' αυτό το πρίσμα λειτουργεί και ο δήμαρχος της Χίου Μανώλης Βουρνούς και δεν τηρεί τα στοιχειώδη, σχετικά με τις προσωπικές προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και της ομάδας του, για την οδική σύνδεση της Αμανής με την πόλη της Χίου.

Προφανώς δεν κάνει τίποτα, ώστε να καλυτερεύσουν τα επιδοτούμενα δρομολόγια του ΚΤΕΛ της Χίου, προς τα χωριά της Αμανής, για να μας προστατεύσει, διότι φοβάται μη φύγουμε απ' αυτά και ερημώσουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου