Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ένα από τα μέτωπα της φωτιάς έχει πάρει κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα


-Διογκώνεται όσο περνούν οι ώρες αντί να συρρυκνώνεται το πρόβλημα με τη φωτιά στη Χίο.
-Τεράστια προβλήματα σε Καλαμωτή, Λιθί, Πυργί και Ολύμπους


Γράφει ο 
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Σε λίγο συμπληρώνονται δύο 24ώρα που η φωτιά ξέσπασε στο νησί του Όμηρου και του Κοραή και οι φωστήρες, πολιτικοί και αξιωματούχοι του πυροσβεστικού σώματος, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να την ελέγξουν.

Η φωτιά πλέον έχει...
απλώσει τα πλοκάμια της, προς κάθε κατεύθυνση. Πρόκειται για μια τραγική πραγματικά κατάσταση.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το κέντρο σχεδόν του νησιού, κινήθηκε χθες όλη μέρα, δυτικά και νοτιοδυτικά,  έκαψε χιλιάδες στρέμματα χιώτικης γης και αυτήν την ώρα, τα μέτωπα της φωτιάς έχουν εξαπλωθεί ως εξής:

Το μέτωπο από Αυγώνυμα-Ανάβατο, που το μεσημέρι σιγόκαιγε την Ελίντα, κατευθύνεται βόρεια από τη δυτική κυρίως πλευρά και συγκεκριμένα, προς την παραλία Μετόχι και τη Σιδηρούντα.

Το πρόβλημα διογκώνεται σ' αυτό το μέτωπο, καθώς η φωτιά έχει αφεθεί στην τύχη της και καίει ανεξέλεγκτα το ένα πεύκο μετά το άλλο. Κανείς υπεύθυνος δεν έχει στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της. 

Δραματική είναι η κατάσταση και στη νότια Χίο. Η φωτιά πέρασε το δρόμο από τον Κοντυλόπο, και υπάρχει πλέον άμεσως κίνδυνος για την Καλαμωτή.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί προληπτικά εκκένωση του χωριού Καλαμωτή, ενώ τεράστιο παραμένει το πρόβλημα με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Λιθί, στο Πυργί και τους Ολύμπους, που η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου