Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τον τρελό παριστάνει ο Καρδαμυλίτης που έκαιγε τη Χίο


Η οικογένεια Σαρρή, κατά τη 
βράβευση του 20χρονου Αντώνη
Στη μέση ο ήρωας αδελφός, ανάμεσα 
στους γονείς και τα αδέλφια του
Οδηγείται στον Κορυδαλλό, όπου θα μείνει προφυλακισμένος ο 24χρονος Γιάννης Σαρρής

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ως τρελό εμφανίζουν τον 24χρόνο Γιάννη Σαρρή από τα Καρδάμυλα, οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπισή του. Ο εμπρηστής, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω, να βάζει φωτιά στη Λαγκάδα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/8 και ομολόγησε κατά την απολογία του, στην προανακριτική διαδικασία, ότι...
είχε βάλει το 2011 και φέτος, συνολικά, 14 φωτιές, επειδή, δεν τον προσέλαβαν ως εποχιακό, στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, συμφώνησαν φυσικά, την προφυλάκισή του, λόγω ότι είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον αφού μπορεί να βάλει και άλλες φωτιές.

Οι δικηγόροι του, που βέβαια, δεν έχουν και πολλά περιθώρια κινήσεων, αφού ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει ότι είναι ο δράστης 14 πυρκαγιών και συνελήφθη επ' αυτοφώρω, επικαλέστηκαν ότι χρίζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. 

Βέβαια, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έβαζε συνειδητά τις φωτιές. Δεν μιλάμε για μια περίπτωση που να είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κάποιο ψυχιατρικό νοσοκομείο ή να έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή. 

Αντίθετα, ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, μεγαλωμένος μέσα σε μια οικογένεια μ' αρχές και αξίες, κάτι που προκύπτει και από την παραδειγματική συμπεριφορά που υπέδειξε ο 20χρονος αδελφός του Αντώνης, στο ατύχημα με το λεωφορείο στη Συκιάδα, ο οποίος έσωσε τη ζωή δύο παιδιών, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική του.  

Όμως έβαζε συνειδητά φωτιές και έκαιγε τον τόπο του, το νησί του, τους κόπους των συνανθρώπων του, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, για λόγους εκδίκησης, επειδή, δεν προσελήφθη ως εποχιακός πυροσβέστης. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Σαρρής, προέβαλε άλλοθι για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Αυγούστου, η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και καταγράφηκε ως η τρίτη φωτιά στην Ευρώπη για το 2012. Υποστήριξε ότι δεν ήταν στο νησί τη μέρα που προέκυψε η μεγάλη φωτιά.

Το κατηγορητήριο που καταλογίζεται στον 24χρόνο είναι εμπρησμός σε δάσος από πρόθεση, τελεσθέντα από κακοβουλία και εμπρησμός κατ' εξακολούθηση από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου