Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μη ελεγχόμενη ακόμα η μεγάλη φωτιά της Χίου

Δυστυχώς, λόγω των δυνατών ανέμων, είναι καθηλωμένα στο έδαφος τα 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα, που βρίσκονται στη Χίο

Πέντε ελικόπτερα πετάνε πάνω από τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Χίο, κατά τόπους, 8 μποφόρ, δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα δασικές, κυρίως, εκτάσης, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως επισήμανε...
ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Τσόγκας, συνολικά 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη, που βρίσκονται στη Χίο, είναι καθηλωμένα στο έδαφος, αφού οι ισχυροί άνεμοι, αλλά και ο έντονος κυμματισμός που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή, γύρω από τη Χίο, δεν τους επιτρέπει να επιχειρήσουν.

Όσον αφορά το καταστροφικό έργο της φωτιάς, ο κ. Τσόγκας, τόνισε ότι για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους άνθρωποι και ότι δεν υπάρχουν καταστροφές σε οικίες. Αντίθετα, μεγάλη είναι η καταστροφή σε δασική και αγροτοδασική έκταση και συγκεκριμένα καίγονται πεύκα και πουρνάρια.

Στην περιοχή της φωτιάς, στη νοτιοδυτική Χίο, υπάρχουν πολύ ισχυροί άνεμοι, κάτι που απαγορεύει στα αεροπλάνα να πετάνε με αποτέλεσμα να έχει πέσει το βάρος από αέρα στα πέντε ελικόπτερα.

Δυστυχώς, δυσοιώνες είναι και οι προβλέψεις της μετερεολογικής υπηρεσίας, αφού οι άνεμοι και αύριο Κυριακή 19/8 θα πνεύουν με την ίδια ένταση των 8 μποφόρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου