Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ερώτηση στη βουλή για τις αυξημένες τιμές στα προϊόντα των κυλικείων των πλοίων από τον βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο

Πρωτοβουλία για το θέμα του ελέγχου καθώς και του υπερβολικού σε ορισμένα προϊόντα ύψους των τιμών στα κυλικεία των πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια ακτοπλοΐας ανέλαβε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, μ' ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Αιγαίου, την οποία συνυπογράφουν και οι εισηγητές τουρισμού και ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., βουλευτές Άντζελα Γκερέκου και Θάνος Μωραϊτης, αντίστοιχα.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για αδικαιολόγητα υψηλές τιμές σε ορισμένα προϊόντα, ενώ, παράλληλα, ζητά να μάθει αν και σε ποιό βαθμό πραγματοποιούνται έλεγχοι στα κυλικεία των πλοίων και αν αυτοί, έχουν αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το θέμα:
«Είναι πολύ αναγκαίο να λειτουργεί σωστά και ο ανταγωνισμός και ο έλεγχος της αγοράς, ειδικά, σε περίοδο δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας. Οι στρεβλώσεις του ελλιπούς ανταγωνισμού και ελέγχου σε μία σειρά από χώρους εμπορίου και υπηρεσιών, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την, ήδη, αδύναμη ελληνική οικονομία και περιορίζουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα με τα προϊόντα στα κυλικεία των πλοίων, στην κορύφωση της καλοκαιρινής κίνησης, δημιουργεί μία εικόνα ασυδοσίας και αισχροκέρδειας, που χρειάζεται κεντρική πολιτική διαχείριση για να αντιμετωπιστεί. Είναι γνωστές οι συνέπειες της αύξησης των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν τις τιμές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι υπερβολές είναι προκλητικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου