Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ισχυροί παραμένουν οι άνεμοι στη Χίο, βοηθώντας τη φωτιά στο καταστροφικό της έργο

Γράφει ο

Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ισχυροί παραμένουν οι άνεμοι, μέχρι αυτήν την ώρα στη Χίο. Η νύχτα κυλάει και όλοι παρακαλάνε να κοπάσει η ένταση του αέρα, ώστε με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου να μπορέσουν να πετάξουν τα ελικόπτερα, αλλά και τα αεροπλάνα, ώστε να ελεγχθούν οι πύρινες γλώσσες.

Σ' όλη την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Χίου, ο κόσμος είναι στο δρόμο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, υπάρχουν σ' όλα τα χωριά. Νωρίτερα, το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και ανέκοψαν τη φορά της φωτιάς, πριν πλησιάσει στο Πυργί.

Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τα...
Αρμόλια, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις υπάρχουν στη Βέσσα, στην Ελάτα, στο Λιθί, στον Αγ. Γιώργιο Συκούση, αλλά και στον Αγ. Μάρκο.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλετε ώστε η φωτιά να μην περάσει το δρόμο στον Κοντύλοπο και πέσει, διότι εκφράζονται φόβοι ότι σ' αυτήν την περίπτωση η φωτιά θα σβήσει μόνο στην Κώμη.

Το πρωί, με το αρματαγωγό "Σάμος", θα φτάσουν στη Χίο, για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης, 10 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα και συνολικά 80 πυροσβεστές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μέχρι τώρα ζημιά που έχει κάνει η φωτιά που ξέσπασε στη Χίο και τα μέτωπά της εκτίνονται σε απόσταση αρκετών χιλομέτρων, τόση ώστε να κόψει το νησί στα δύο, έχει κάψει περίπου 70.000 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς και καλλιέργειας μαστίχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου