Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μεγάλο κακό έχει βρει την Χίο τα τελευταία τρία 24ώρα

Η έλλειψη συντονισμού από τον υπεύθυνο της επιχείρησης πυρόσβεσης στο νησί, προερχόμενο από την Αθήνα, αλλά και οι κακές επιλογές που έγιναν στο παρελθόν όσον αφορά την μη κοπή δέντρων, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, έχουν οδηγήσει σήμερα το νησί της μαστίχας σ' αδιέξοδο.

Από τις 12 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή να...
δημιουργηθεί μια αντιπυρική ζώνη, πάνω από την παραλία Τηγάνι, στο μεγάλο πλάτωμα που συναντάς δεξιά διερχόμενος από Ελίντα προς Μετόχι.

Μηχανήματα του Δήμου της Χίου, του στρατού αλλά και ιδιωτών δούλεψαν και άνοιξαν μια αντιπυρική ζώνη.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου με βενζινοπρίονα έκοβε σειρά από πεύκα, ώστε να δημιουργηθεί μια ζώνη και να μην μπορέσει να περάσει η φωτιά στη Βόρεια Χίο.

Η προσπάθεια για τη διάνοιξει της αντιπυρικής ζώνης, σταματάει μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν κάνουν την εμφανισή τους δύο ελικόπτερα,  τα οποία θέτουν εν μέρει τη φωτιά πάνω από την Μακριά Αμμό, υπό έλεγχο.

Όμως αυτή συνεχίζει ακόμα και τώρα στη κορυφογραμμή με κίνδυνο να περάσει στη δασική περιοχή Γιαννάκι, οπότε η συνέχεια είναι να καεί το σύνολο της βλάστησης πάνω στο νησί, δηλαδή και η Βόρεια Χίος.

Αυτά όσον αφορά το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που καίει στην κεντροδυτική Χίο.

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΙΝΟ ΑΥΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή