Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Οινούσσες: 100 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκε στη φωτιά της Τρίτης 7 Αυγούστου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά των Οινουσσών,  την Τρίτη 7 Αυγούστου, άφησε πίσω της, 100 στρέμματα καμμένης δασικής έκτασης και περίπουν 900 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης με αστυφίδες θάμνους.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη...
1.40 μ.μ. ξεκίνησε εντός του ελαιώνα που βρίσκεται στο χώρο του Μοναστηριού της Παναγίας.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα κινούμενη ανατολικά, νοτιοανατολικά απειλώντας αρχικά το μοναστήρι το οποίο όμως δεν έπαθε ζημιές και επεκτάθηκε προς την πόλη των Οινουσσών όπου και τέθηκε υπό έλεγχο πριν ακόμα πλησιάσει σ΄ αυτήν στις 8.30 μ.μ..

Οι μοναχές και επισκέπτες του Μοναστηριού απομακρύνθηκαν και απεγκλωβίστηκαν οδηγούμενες πλησίον της θάλασσας, ενώ μία επισκέπτρια μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου στη Χίο.

Για την κατάσβεση πήραν μέρος 7 πυροσβεστικά οχήματα από την Χίο με 27 πυροσβέστες μια υδροφόρα ιδιωτική της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, ένα όχημα του Δήμου Οινουσσών, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα της Χίου και Σάμου, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη Σάμου και Ελευσίνας, καθώς και δύναμη 15 ανδρών από την Π.Υ. Μυτιλήνης.

Σημαντικότατη ήταν η βοήθεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Γ. Σκανδάλη να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, διαθέτοντας σκάφη για τη γρήγορη μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων στις Οινούσσες και παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή, ενώ το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφεριακής Ενότητας συντόνισε άψογα την όλη επιχείρηση μεταφοράς και επιστροφής των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο συμβάν παρεβρίσκονταν ο Αντιπ/ρχης Γανιάρης και ο Στρατιωτικός Δ/της Ταξίαρχος Μ. Μειμάρης.

Σημαντική η βοήθεια της Αστυνομικής Δ/νσης Χίου για τη διερεύνηση της αιτίας της πυρκαγιάς ενώ ο Αστυνομικός Δ/ντής Κ. Λαγός βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία για παροχή συνδρομής.

Διενεργείται προανάκριση, για την ακριβή αιτία της πυρκαγιάς που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου