Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδι

Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδιΣυνταγή για ένα πλούσιο και ξεχωριστό ορεκτικό

Υλικά για 2-4 άτομα

2 πράσα
1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια...
αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.

Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βγάζουμε τα πράσα από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.

Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι μας και αφήνουμε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς πασπαλισμένους με μανούρι.

Πηγή: sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου