Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλωνΤι αναφέρει η έκθεση της task force

Ξεκίνησε ήδη η τεχνική βοήθεια της task force προς την Ελλάδα προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τη 2η Τριμηνιαία Έκθεση της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα είναι...
«ζωτικής σημασίας απόφαση» η σύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ενώ επισημαίνεται ότι «η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας της δημόσιας διοίκησης αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της μεταρρύθμισης που πρέπει να υλοποιηθεί στην Ελλάδα».

Οι στόχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα συνοψίζονται ως εξής:

- Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας της διοίκησης και η απλούστευση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων από αυτή•

- Η ύπαρξη ενός ισχυρού κέντρου λήψης αποφάσεων με ουσιαστικό διυπουργικό συντονισμό•

- Η δημιουργία των απαραίτητων δομών σε κάθε αρμόδιο υπουργείο για την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών συμπεριλαμβανομένων των δαπανών, του εσωτερικού ελέγχου και του λογιστικού ελέγχου, της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων και της ΤΠΕ.

«Αυτό συνεπάγεται τη μείωση του αριθμού των ανωτέρων θέσεων ώστε να καθοριστεί μια σαφέστερη ιεραρχία με απλή και σαφή ιεραρχική διάταξη», τονίζεται στην έκθεση.

«Οι ίδιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην ελληνική κεντρική διοίκηση θα πρέπει επίσης να τηρηθούν στην αποκεντρωμένη, τοπική και περιφερειακή διοίκηση, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων και των αρμοδιοτήτων τους», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου