Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επιστολή της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή στον υπουργό Υγείας

Αναφέρεται στα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την ένταξη του Οικού Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ

Μ' έγγραφο που έστειλε η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, του επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν από την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Τσουρή έχει ως εξής:
Προς
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ.Ανδρέα Λοβέρδο

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

συνεχή προβλήματα, με σημαντικές συνέπειες, διαπιστώνονται από την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση και ανασφάλεια, τόσο στους ασφαλισμένους, όσο και στους εργαζόμενους του Οργανισμού, σε ό,τι αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ένα από αυτά, το οποίο διαπίστωσα μετά από μελέτη εγγράφων, σχετικών με τη λειτουργία του Οργανισμού στη Χίο, είναι η ιδιόκτητη περιουσία του, η οποία, προέρχεται από δωρεές, με τον όρο ότι θα ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα και χρήση του Οίκου Ναύτου και, κατά συνέπεια, υπάρχει το ενδεχόμενο, να χαθεί, μετά την ένταξή του στον ενιαίο Οργανισμό.

Παράλληλα, αρνητική εντύπωση προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία, ενώ, υπερψήφισε τη σχετική διάταξη, στη συνέχεια αντιπολιτεύεται, τον εαυτό της και αυτοδιαψεύδεται, καταγγέλλοντας όσα η ίδια ψήφισε! Θεωρώ, κύριε Υπουργέ, ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, εφόσον διασφαλιστεί η αυτόνομη λειτουργία του Οίκου Ναύτου, στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.

Γνωρίζοντας την προσωπική ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά σας στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, είμαι βέβαιη για την ανταπόκρισή σας στο δίκαιο χαρακτήρα του αιτήματος και παραμένω στη διάθεσή σας, για κάθε πρόσθετη ενημέρωση.

Με εκτίμηση,
Ελπίδα Τσουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου