Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το πράσινο νησί των Δωδεκανήσων

Πολύ σύντομα, στους Λειψούς θα ξεκινήσει πρόγραμμα διαχείρισης οργανικών αποβλήτων. Έτσι θα στέλνει στον ΧΥΤΑ λιγότερο από το 20% των σκουπιδιών που παράγουν οι κάτοικοι.

Η πρόταση του δήμου εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Ήδη οι κάτοικοι ανακυκλώνουν τα...
4 βασικά είδη συσκευασιών (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί) ενώ το κάθε σπίτι διαθέτει τις ειδικές τσάντες ανακύκλωσης. Με την παραγωγή κομπόστ ο ΧΥΤΑ που διαθέτουν οι Λειψοί, εδώ και 8 χρόνια, θα λειτουργεί σχεδόν ως ΧΥΤΥ.
«Η κομποστοποίηση δεν είναι κάτι «ουρανοκατέβατο» στο νησί. Μέχρι τώρα ανακυκλώνουμε το 80% των στερεών αποβλήτων ενώ έχουμε μεριμνήσει, σχεδόν από το 1991 και για τα υγρά απόβλητα. Ήδη, εισπράττουμε τα «εύσημα» από τους ξένους που μας επισκέπτονται» μας λέει ο δήμαρχος κ. Σπύρος Μπενέτος.
Το κομπόστ που θα παράγεται θα χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό σε φυτά και καλλωπιστικούς θάμνους, στις τουριστικές υποδομές του νησιού.

Στόχος της δημοτικής αρχής και των κατοίκων είναι να μετατραπούν οι Λειψοί σε νησί μηδενικών ρύπων με εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου