Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η κρίση χτυπά βάναυσα το Πέραμα

Η κρίση χτυπά βάναυσα το ΠέραμαΣτο 60% η ανεργία στην περιοχή, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters

Η οικονομική κρίση είναι το τελευταίο «χτύπημα» για το Πέραμα, οδηγώντας την ανεργία στην περιοχή στο 60%, τριπλάσια επίπεδα έναντι του εθνικού μέσου όρου, αναφέρει το Reuters σε εκτενές ρεπορτάζ του για την περιοχή, η οποία μαραζώνει.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η «ανθρωπιστική κρίση» εκτυλίσσεται σε μία...
φτωχή ελληνική πόλη, όπου η εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει αφήσει χιλιάδες κόσμο να αναζητά τροφή από τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση, της οποίας κύριος ρόλος είναι να βοηθά τους πρόσφυγες και να προσφέρει βοήθεια σε περιοχές με επισιτιστικά προβλήματα ή ζώνες καταστροφής.

«Κάποτε ήταν το σπίτι ενός ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου ο οποίος θριάμβευε, αλλά σήμερα το Πέραμα φθίνει με τα χρόνια, καθώς οι πελάτες αναζήτησαν φθηνότερες ευκαιρίες εκτός Ελλάδας», σημειώνει το Reuters.

Πολλοί από τους 25.000 κατοίκους του Περάματος αναγκάζονται να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη σε μία μικρή κλινική που έχουν φτιάξει οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ τελευταία βρίσκουν εκεί γάλα και ψωμί. Η κλινική φτιάχτηκε πριν από δύο χρόνια για να περιθάλψει φτωχούς μετανάστες, αλλά σήμερα το 80% των ασθενών της είναι Έλληνες, από τους οποίους πολλοί δεν μπορούν καν να πληρώσουν το εισιτήριο του λεωφορείου για να πάνε στο νοσοκομείο, όπως αναφέρουν οι γιατροί.

«Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ηλεκτρισμό για πέντε, οκτώ μήνες, οι οποίοι περνούν το χειμώνα καίγοντας ξύλα για να ζεσταθούν και των οποίων τα παιδιά τρώνε από τα σκουπίδια», προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου