Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Χωρίς έγγραφα θα διενεργούνται οι εξαγωγές

Χωρίς έγγραφα θα διενεργούνται οι εξαγωγέςΕγκύκλιος του υπ. Οικονομικών σε ισχύ από τις 2 Απριλίου 2012

Εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου προβλέπει πως από τις 2 Απριλίου 2012 ξεκινά η εφαρμογή του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών (ECS).

Το ECS αντικαθιστά στο σύνολό του τον έως σήμερα...
εφαρμοζόμενο τρόπο διεξαγωγής των τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων της εξαγωγής, κυρίως σε ότι αφορά στον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ του τελωνείου και των εμπλεκομένων στις διατυπώσεις εξαγωγής προσώπων.

Συγκεκριμένα, η υποβολή εγγράφων στο Τελωνείο από τους συναλλασσόμενους, αντικαθίσταται από την επικοινωνία δια μέσου ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε όλες τις φάσεις του καθεστώτος εξαγωγής.

Ομοίως, οι απαιτούμενες δηλώσεις των συναλλασσομένων που κατατίθενται στο τελωνείο (διασαφήσεις εξαγωγής) καθώς και αιτήματα όπως η ακύρωση ή η διόρθωση της διασάφησεως εξαγωγής, θα κατατίθενται πλέον ηλεκτρονικά. Οι δε αποφάσεις του Τελωνείου θα γνωστοποιούνται στον συναλλασσόμενο ηλεκτρονικά εντός καθορισμένων από τις διατάξεις προθεσμιών

Με την εφαρμογή των ανωτέρω διαδικασιών, το υπουργείο Οικονομικών, διευκολύνει το εξαγωγικό εμπόριο, μειώνει τα περιθώρια απάτης και ενισχύει τις δυνατότητες προγραμματισμού και στοχεύσεως των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου