Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Πήλιο: Ο ενοικιαστής με την Porsche δεν είχε πρόβλημα με το αντίτιμο – Η αλήθεια φάνηκε λίγους μήνες μετά!


Πήλιο: Ο ενοικιαστής με την Porsche δεν είχε πρόβλημα με το αντίτιμο – Η αλήθεια φάνηκε λίγους μήνες μετά! | Newsit.gr Παρουσιάστηκε σαν μισθωτής ξενοδοχείου στη Σαντορίνη με υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία και αυτοκίνητο Porsche. Απέναντί του μια ιδιοκτήτρια ξενώνα που του είπε, τις οικονομικές της απαιτήσεις...

Παρουσιάστηκε σαν μισθωτής ξενοδοχείου στη Σαντορίνη με υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία και αυτοκίνητο Porsche και πέτυχε να εξαπατήσει διαχειρίστρια εταιρεία ξενώνα σε χωριό του Πηλίου και να τη φεσώσει με...
περίπου 14.000 ευρώ. Πρόκειται για 42χρονο Λαρισαίο, ο οποίος προχθές (06-11-2018) κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απάτης, που σημειώθηκε το 2012, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Βόλου να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Εντούτοις, ο ίδιος απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι στις επαφές τους με την 45χρονη ιδιοκτήτρια υποστήριζε μόνο ότι είχε εμπειρία στην εστίαση και ότι γι’ αυτό ήθελε να φτιάξει ένα χώρο στον ξενώνα. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες δεν εκμίσθωσαν τον ξενώνα με την άσκηση πίεσης, ενώ για την επένδυση είπε ότι η επιχείρηση δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά, γιατί ήταν ένας δύσκολος χειμώνας με χιόνια και αποκλεισμούς.

Έτσι τους φέσωσε με χιλιάδες ευρώ


Συγκεκριμένα ο 42χρονος Λαρισαίος φέρεται ότι προσποιήθηκε ότι είχε μπαρ στις Κυκλάδες και ότι στις επαφές με τους ιδιοκτήτες του ξενώνα έλεγε ότι είναι οικονομικά εύρωστος. Με αυτόν τον τρόπο φέρεται να πέτυχε να ενοικιάσει από τη διαχειρίστρια εταιρεία που ανήκει σε 45χρονη Βολιώτισσα τον ξενώνα για το διάστημα Ιουλίου  – Οκτωβρίου 2012, υποσχόμενος παράλληλα ότι θα προχωρούσε στην αναβάθμιση του ξενώνα.


Όχι όμως σε αναβάθμιση της λειτουργίας του ξενώνα δεν προχώρησε, αλλά τελικά άφησε και χρέη χιλιάδων ευρώ στη διαχειρίστρια εταιρεία που πείσθηκε για την εμπειρία και την οικονομική άνεση του 42χρονου και του εκμίσθωσε τον ξενώνα με μηνιαίο μίσθωμα 2.750 ευρώ για πέντε έτη.

Η διαπίστωση της απάτης και η δικαστική απόφαση


Η 45χρονη ιδιοκτήτρια του ξενώνα διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν είχε μπαρ, αλλά ήταν εργαζόμενος εκεί και επιπλέον ότι από το νησί αποχώρησε νύχτα εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα για να γλιτώσει από τα χρέη, τα οποία ήταν πάνω από 10.000 ευρώ, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Σαντορίνη.


Δυστυχώς, όμως, τότε ήταν ήδη αργά. Ο 42χρονος φέρεται να έχει προκαλέσει οικονομική ζημία ύψους 14.198 ευρώ από τα μισθώματα του επίμαχου χρονικού διαστήματος που δεν κατέβαλε.
Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η συγκατηγορούμενή, του μία 55χρονη Αθηναία, που κατηγορούταν για άμεση συνέργεια στην απάτη, κρίθηκε αθώα. Η 55χρονη, η οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δύο έτη φυλάκισης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την απάτη και ότι ο 42χρονος τη χρησιμοποιούσε και εν αγνοία της την παρουσίαζε σαν σύζυγό του επειδή είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου