Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Στην Αμανή υπάρχει ζωή και γίνονται πράγματα. Δεν θέλουμε απλώς συμπάθεια


Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" του Δ. Κεφάλα και της Ευγ. Λαγού για τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα

Θέλησαν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, που στη Βολισσό το χειμώνα η αλήθεια είναι πως δεν περνάει και τόσο γρήγορα. Αποφάσισαν, λοιπόν, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου “Ομηρος” να εντάξουν και τη δημιουργία θεατρικής ομάδας.

Δύσκολο το εγχείρημα σ’ ένα...
τόπο με λίγους ανθρώπους, αλλά η δύναμη της θέλησης μεγαλύτερη και καθώς φαίνεται έκανε το θαύμα της και οι Βολισσιανοί, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κεφάλα, θα παρουσιάσουν την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στην ΠΕΚΕΒ την παρθενική θεατρική τους παραγωγή με το έργο του Μολιέρου “Ο Ταρτούφος”.

Η Ευγενία Λαγού, μέλος του Συλλόγου και ο Δημήτρης Κεφάλας  μίλησαν στο Ράδιο “Α” για το θεατρικό “ντεμπούτο” της ομάδας τους, στην οποία συμμετέχουν 15 κάτοικοι της Βολισσού, από 28 έως 68 χρόνων, όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Λαγού, που ξεκίνησαν το “ταξίδι” στο θέατρο πριν τρία χρόνια, διαβάζοντας αρχικά κείμενα  για να καταλήξουν στην παραγωγή μιας παράστασης.

“Υπάρχει υλικό που με εξέπληξε. Σημειώστε, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής”, ανέφερε ο Δημήτρης Κεφάλας, λέγοντας ότι εκτός της ΠΕΚΕΒ προγραμματίζουν την “έξοδο” του Ταρτούφου και σε άλλα χωριά της Χίου, ενδεχομένως και στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους Βολισσιανούς της Αττικής.

“Θέλουμε να κάνουμε γνωστή την Αμανή και τη Βολισσό και να δείξουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ζωή, γίνονται πράγματα και δεν είναι μια περιοχή που όλοι τη συζητούν με συμπάθεια. Πρέπει να σταματήσει η συμπάθεια και να δούμε ότι εδώ προσφέρουμε όχι μόνο στα πολιτιστικά αλλά και σε άλλα και μπορούμε και πολλά περισσότερα”, σχολίασε ο κ. Κεφάλας

Η είσοδος στην παράσταση είναι με εθελοντική συνεισφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου