Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Black Friday 2018 και 5+1 χρήσιμες συμβουλές για έξυπνες αγορές

Black Friday 2018 και 5+1 χρήσιμες συμβουλές για έξυπνες αγορές | Newsit.gr -Black Friday 2018 με μεγάλες ευκαιρίες και προσφορές για κάθε γούστο την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018. 
-Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βγείτε κεριδσμένοι την ημέρα αυτή.

Η Black Friday 2018 πλησιάζει, και θα πρέπει να… είστε διαβασμένοι, για να βγείτε κρδισμένοι από τις προσφορές που θα κάνουν τα καταστήματα. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το αφεντικό θα…
τρελαθεί, και οι καταναλωτές θα μπορέσουν βρουν δεκάδες προϊόντα που τον υπόλοιπο χρόνο οι τιμή τους μπορεί να ήταν απαγορευτική για την τσέπη τους. Το έθιμο της Black Friday (“Μαύρη Παρασκευή”), έφτασε και στην Ελλάδα για να μείνει, καθώς όπως αποδείχθηκε τις προηγούμενες χρονιές, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την εγχώρια αγορά.

Έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1952 στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πριν λίγα μόλις χρόνια έφτασε και στην Ελλάδα. Φέτος, η Black Friday «πέφτει» την Παρασκευή στις 23 Νοεμβρίου 2018. Τα καταστήματα θα προσφέρουν τεράστιες εκπτώσεις που θα αγγίξουν ή θα ξεπεράσουν ακόμη και το 80%. Αν θέλετε να προλάβετε τις καλύτερες προσφορές καλό είναι να προειτοιμαστείτε σωστά.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές για να έχουν υπόψη τους, λίγο πριν τις μεγάλες εκπτώσεις της Black Friday.
Διενεργήστε έρευνα αγοράς από νωρίς. Βρείτε και ξεχωρίστε τα προϊόντα που ίσως σας ενδιαφέρουν, σημειώστε την τιμή τους για να μπορέσετε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν την Black Friday.

Όχι στις βιαστικές αγορές. Αγοράστε μόνο τα πραγματικά που χρειάζεστε ή που τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι απαγορευτική η τιμή τους για την τσέπη σας. Κάντε προσεκτική έρευνα αγοράς, και συγκρίνετε τιμές αλλά και ποιότητα προϊόντων.

Μην αγοράσετε ένα προϊόν γιατί απλά είναι σε προσφορά. Μελετήστε όσο καλύτερα μπορείτε και διαβάστε όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται και στις ανάγκες σας. Αναζητήστε κριτικές για την ποιότητα του προϊόντος, και αξιολογήστε το με βάση την τελική τιμή, και όχι την έκπτωση που σας προσφέρεται.

Αξιοποιήστε το ίντερνετ. Χρησιμοποιήστε το ίντερνετ για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, αλλά και κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Δείτυε επίσης και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές, και κάνετε την τελική επιλογή σας.
Μην είναι η τιμή το μόνο κριτήριο. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα προϊόν μεγάλης αξίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή.

Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από τώρα. Την ημέρα του Black Friday 2018 θα υπάρξουν πολλές προσφορές και μπορεί να παρασυρθείτε. Αν καθορίσετε όμως από νωρίς τον ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για αγορές, τότε πιθανόν να οδηγηθείτε σε πραγματικά έξυπνες και χρήσιμες αγορές. Black Friday 2018 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι

Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου