Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

«Ο Ταρτούφος» από τη θεατρική ομάδα της Βολισσού την Κυριακή 2/12 στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο της ΠΕΚΕΒ

Την παράσταση του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Μολιέρου, «Ο Ταρτούφος», ανεβάζει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ., για πρώτη φορά, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού «Ο Όμηρος», στο θέατρο της ΠΕΚΕΒ στο Βροντάδο.

Για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τα μέλη της θεατρικής ομάδας, δουλεύουν τα τελευταία 2,5 χρόνια, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κεφάλα.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι:


Φλιπότ - Μαρία Γιούργα

Περνέλ – Αγγελική Ηλιαδάκη Ζορμπά

Ελμίρα – Μαρία Κοκκινάκη Πουργιανού

Ντορίν – Τζένη Λαγού Ζορμπά

Δάμης - Σωτήρης Θεοδώρου

Μαριάννα - Ελένη Μαλιαρίτση Μαυρομάτη

Κλεάνθης - Γιάννης Ζορμπάς

Οργκόν – Στέφανος Πλακίδας

Βαλέριος - Νίκος Κατόπης

Ευπειθέστατος – Ελένη Καραφώτη

Αστυνόμος – Γιάννης Γλυνής

Στο ρόλο του Ταρτούφου ο Δημήτρης Κεφάλας

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, την οποία θεωρούμε δεδομένη, αφού την αξίζει όλη η ομάδα, η οποία έχει εργαστεί με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.

Λίγα λόγια για το γνωστό θεατρικό έργο
Ο Ταρτούφος, γράφτηκε το 1664 και παίχτηκε για πρώτη φορά (οι τρεις πρώτες πράξεις του) στο πλαίσιο καθιερωμένων εορτασμών-φεστιβάλ που συνήθιζε να διοργανώνει ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος στις Βερσαλλίες.

Αμέσως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο κλήρος αναγνώρισε το ίδιο του το πρόσωπο πίσω από την οξύτατη σάτιρα κατά της θρησκοληψίας και της υποκρισίας και μεσολάβησαν 5 χρόνια προσπαθειών, έντονων απογοητεύσεων και αφορισμών, ώσπου να επιτραπεί τελικά στον Μολιέρο να το παρουσιάσει (χωρίς περικοπές) στις 5 Φεβρουαρίου του 1669.


Η υπόθεση του έργου είναι η εξής
Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας που παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της ενάρετης ζωής, φιλοξενείται από μια πλούσια, αστική οικογένεια του Παρισιού και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας, Οργκόν.

Ο Οργκόν
Παρ’ όλες τις εκκλήσεις των υπολοίπων μελών της οικογένειας που προσπαθούν να τον πείσουν ότι ο Ταρτούφος είναι κατ’ επίφαση μόνο άνθρωπος της εκκλησίας, ο Οργκόν επιμένει ότι η παρουσία του μέσα στο σπίτι είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας.

Μετά από σπαρταριστές καταστάσεις και ανατροπές αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Ταρτούφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου