Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Αίθριος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 12/11 στη Χίο

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 19, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα 12/11, στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στα ανατολικά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυκτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες...
Τρίτη 13-11-2018
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου (εκτός τα Δωδεκάνησα) και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς όμβρους κυρίως στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Τετάρτη 14-11-2018
Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικούς όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Πέμπτη 15-11-2018 και Παρασκευή 16-11-2018
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου