Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τα ξενοδοχεία μπορούν να εντοπίσουν τις πετσέτες που κλέβετε

Υπάρχει κάτι το διαβολικά απολαυστικό στο να κλέβει κανείς κάτι τόσο ασήμαντο όσο τα μικρά αξεσουάρ ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Ιδιαίτερη προτίμηση, έχουν τα μπουκαλάκια του σαμπουάν, οι πετσέτες και στη χειρότερα τα μπουρνούζια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, οι πετσέτες είναι το...
πιο συνηθισμένο αντικείμενο που βάζουν κρυφά στις βαλίτσες τους οι προσωρινοί ένοικοι των ξενοδοχείων.

Αυτό ωστόσο που κλέφτες πετσετών, σεντονιών και όλων των ειδών των… σουβενίρ, που ίσως δεν γνωρίζουν, είναι ότι πλέον θα μπορούν να εντοπίζονται! Κι αυτό χάρη σε μια μικροσκοπική συσκευή που βρίσκεται ενσωματωμένη στα εν λόγω αντικείμενα, και που έχουν προμηθευτεί χιλιάδες ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Ήδη στη Βρετανία τουλάχιστον 2.000 ξενοδοχεία έχουν προμηθευτεί με αυτό τον μικρό «κατάσκοπο». «Κάθε φορά που μια πετσέτα ή σεντόνι περνάει το ασανσέρ, σημάνει συναγερμός», λέει ο William Serbin λέει ο υπεύθυνος της εταιρείας που προμηθεύει τα ξενοδοχεία με το μικροτσιπ, το Linen Tracking.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ένα ξενοδοχείο χάνει, κατά μέσο όρο κάθε μήνα, το 10% με το 20% των σεντονιών του- ως επί το πλείστων από φθορά. Το 2% των σκεπασμάτων που χάνονται, είναι από κλοπές. Το τσιπ στέλνει σήμα στις κεραίες του ξενοδοχείου, στην είσοδο ή την έξοδο, ενημερώνοντας τους ξενοδόχους για τη κλοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου