Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ρύθμιση – ανάσα με πολλές δόσεις – Πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξοφλήσουν χρέη σε Εφορία – Ασφαλιστικά Ταμεία

Ρύθμιση – ανάσα με πολλές δόσεις – Πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξοφλήσουν χρέη σε Εφορία – Ασφαλιστικά Ταμεία | Newsit.gr - Ποιοι θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία σε 24, 36 ή και 100 δόσεις 
- Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να βάλουν σε ρύθμιση όλα τα παλιά χρέη που έχουν 
- Δόσεις ακόμη και από 50 ευρώ τον μήνα για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, ποιες οι προϋποθέσεις

Πλέον μυρίζει έντονα… εκλογές και έτσι εκτός από παροχές που μοιράζονται απλόχερα από την κυβέρνηση έρχονται και ελαφρύνσεις στις...
φορολογικές υποχρεώσεις όσων έχουν χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να μπουν μισθωτοί και συνταξιούχοι που πνίγονται λόγω της αύξησης των φόρων και έχουν μόνο τη δυνατότητα για εξόφληση σε 12 δόσεις.

Όλα θα αποφασιστούν μέσα στον επόμενο μήνα και η τελική ρύθμιση θα έρθει ως το τέλος του χρόνου, αφού πάρει την έγκριση των δανειστών στο Eurogroup.

Το σχέδιο για τη ρύθμιση

Το βασικό σχέδιο προβλέπει δυνατότητα εξόφλησης των χρεών που έχουν προκύψει ως 31 Δεκεμβρίου του 2017. Τα χρέη αυτά θα μπορούν να εξοφληθούν σε δόσεις οι οποίες θα ξεκινούν ακόμη και από τα 50 ευρώ.

Το ύψος των δόσεων μπορεί να φτάνει από τις 24 ως τις 36, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών ακόμη και για 100 ή και 120 δόσεις.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα αφορά κυρίως όσους έχουν χρέη μέχρι 5.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και όσοι έχουν μεγαλύτερα χρέη. Για όσους το χρέος είναι μεγαλύτερο το χρέος πιθανότατα θα μπουν όσοι ανάλογοι με εκείνους που ισχύουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι προϋποθέσεις

Πάντα με βάση τα σενάρια που διαρρέονται και πάντα με την προϋπόθεση της συμφωνίας με τους δανειστές μια βασική προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα είναι να μην υπάρχει νεότερο χρέος. Να μην χρωστάει δηλαδή τίποτε από 01/01/2018 και ύστερα, να έχουν εξοφληθεί οι οφειλές για το εισόδημα τον ΕΝΦΙΑ κλπ.

Στο ίδιο “πακέτο” η κυβέρνηση θέλει να βάλει και όσους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν αποκλειστεί από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Βασικές προϋποθέσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι να μην έχουν πτωχευτική ικανότητα και την τελευταία τριετία να μην είχαν κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης ή γιατί είχαν κλείσει τα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου