Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Συναγερμός για μεγάλο κίνδυνο στη Σαντορίνη: «Μην ταξιδέψετε στο νησί» προειδοποιούν επιστήμονες!

Συναγερμός για μεγάλο κίνδυνο στη Σαντορίνη: «Μην ταξιδέψετε στο νησί» προειδοποιούν επιστήμονες!Να μην ταξιδέψουν στη Σαντορίνη, προτρέπει τους τουρίστες η βρετανική εφημερίδα Telegraph, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η υγεία τους.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα... φουγάρα των κρουαζιερόπλοιων.
Το δημοσίευμα επικαλείται μάλιστα έρευνα ειδικού στην ατμοσφαιρική ρύπανση, που υποστηρίχθηκε από την ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και από τη γερμανική...
Μη Κυβερνητική Οργάνωση «NABU», σύμφωνα με την οποία, οι εκπομπές αερίων βρέθηκαν να είναι έως και 17 φορές υψηλότερες σε σχέση με έναν πολυσύχναστο δρόμο γεμάτο αυτοκίνητα!

«Βρήκαμε συγκεντρώσεις της τάξης των 340.000 μικροσωματιδίων ανά κυβικό εκατοστό, όταν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο θα βρίσκαμε 20.000-30.000 μικροσωματίδια ανά κυβικό μέτρο», δηλώνει ο Άλεξ Φρίντριχ, επικαλούμενος μετρήσεις που έγιναν επί δύο συνεχόμενες ημέρες την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Φρίτνριχ αποδίδει τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στα κρουαζιερόπλοια, τα οποία μπορούν να καίνε νόμιμα βαρύ πετρέλαιο, χωρίς να διαθέτουν συστήματα φιλτραρίσματος των εξατμίσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΕ, περίπου 50.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τις ζωές τους από τα καυσαέρια που εκπέμπουν τα πλοία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η γερμανική ΜΚΟ υποστηρίζει επίσης, σε προηγούμενη ;έρευνά της, ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων μπορεί να εισπνέουν έως και 60 φορές περισσότερα επιβλαβή στοιχεία από ό,τι θα έκαναν σε συνθήκες φυσικού αέρα.

Και μπορεί να υπάρχουν και άλλα λιμάνια στη Μεσόγειο με αντίστοιχα υψηλού επιπέδου εκπομπές αερίων, ωστόσο «η Σαντορίνη είναι το χειρότερο εξ αυτών», προειδοποιεί η «NABU», κάνοντας όχι και την καλύτερη διαφήμιση για το όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Η Telegraph φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις εκπροσώπου της, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Εγώ δεν θα πήγαινα εκεί. Είναι απειλή για την υγεία σας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου