Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Έξυπνοι τρόποι για παγωμένη μπύρα μέσα σε μερικά λεπτά

Επειδή έχουμε ζήσει όλοι το δράμα της ζεστής μπίρας μέσα στο καλοκαίρι, ας δούμε πώς μπορούμε να την παγώσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία, ακόμη κι όταν δεν έχουμε εύκαιρο ψυγείο κοντά μας.

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό
Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να «ρίξετε» τη θερμοκρασία ενός ποτού, είτε είστε σε εσωτερικό χώρο, είτε έξω, είναι να φέρετε την επιφάνειά του σε επαφή με κρύο νερό. Αν το νερό είναι παγωμένο, θα μπορέσει να...
παγώσει την μπίρα σας μέσα σε περίπου 5 λεπτά ή λίγο παραπάνω αν βρίσκεστε έξω ή το νερό δεν είναι τόσο παγωμένο. Αν είστε έξω, τοποθετήστε το μπουκάλι σε μια φυσική πηγή νερού (θάλασσα, ποτάμι, λίμνη, πηγή), προσέχοντας μην παρασυρθεί από το νερό.

Βάλτε τη στον πάγο
Αν έχετε πρόσβαση σε κατάστημα που πουλάει πάγο, προμηθευτείτε λίγο, αδειάστε τον σε ένα μπολ και βυθίστε της μπίρες σας εκεί. Προσθέστε, όμως, και λίγο (παγωμένο) νερό, ώστε να μεγιστοποιήσετε την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το μπουκάλι, για να παγώσει γρηγορότερα.

Βάλτε λίγο αλάτι σε παγωμένο νερό
Το αλάτι μειώνει την θερμοκρασία πήξης του νερού, περίπου κατά δύο βαθμούς. Μόλις το προσθέσετε στο νερό σας, αυτό θα κατεβάσει θερμοκρασία και οι μπίρες σας θα παγώσουν ακόμη πιο γρήγορα, σε μερικά λεπτά.

Τυλίξτε την μπίρα σας σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας
Είτε πρόκειται για ένα μπουκάλι μπίρα, είτε για ένα μπουκάλι κρασί, αν το τυλίξετε σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας και το βάλετε στην κατάψυξη –εδώ θα χρειαστεί να έχετε διαθέσιμο ψυγείο- σε 10 λεπτά θα έχετε φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Ψεκάστε τη με… συμπιεσμένο αέρα
Μπορεί να σας ακούγεται τρελό, αλλά δουλεύει. Αν έχετε αυτά τα μπουκάλια συμπιεσμένου αέρα που συνήθως χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το πληκτρολόγιό μας, χρησιμοποιήστε το στο μπουκάλι μπίρας σας. Ψεκάστε από κοντινή απόσταση για περίπου ένα λεπτό και θα δείτε να δημιουργείται σιγά-σιγά πάγος στο εξωτερικό του μπουκαλιού. Προσέξτε να μην ψεκάσετε κοντά στο στόμιο και προτιμήστε να την πιείτε από ποτήρι κι όχι από το μπουκάλι στη συνέχεια.

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου