Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ηλιοφάνεια σήμερα Πέμπτη 9/8 στη Χίο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά στα αυξηθούν, δίνοντας τοπικούς όμβρους κυρίως στα δυτικά ορεινά και πιθανόν στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 22 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειοι έως βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 9/8 με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 34 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία και το απόγευμα στην κεντρική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου