Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Αίθριο καιρό σήμερα Κυριακή 5/8 στη Χίο

Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στο Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία αναμένονται σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου 2018. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 21 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 33, στα νησιά του Αιγαίου από 25 έως 33, και στην Κρήτη από 23 έως 31.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς – βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή 5/8 με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
27 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.  


Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες και τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και στα ηπειρωτικά τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου