Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Έως 33 βαθμούς το θερμόμετρο στη Χίο σήμερα Τρίτη 7/8

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις θερμέ ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και ελαφρώς ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018. Μετά το μεσημέρι λίγοι όμβροι ή μπόρες τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Τρίτη 7/8, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και τις θερμές ώρες της ημέρας μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και σταδιακά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου