Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Το βίντεο Αμανή ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, οι αντιδράσεις των παρέδρων και οι απαντήσεις από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο της περιοχής


Ένα βίντεο που δημιούργησε αμφιλεγόμενα συναισθήματα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Χίου, της Αμανής, προβλήθηκε το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης


Με το βίντεο αυτό γίνεται μια προσπάθεια να διαφημιστεί η περιοχή της Αμανής. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας εργασίας που ετοίμασε ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι...
κάποιος άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και τη δημιουργία βίντεο. Πρόκειται για το Μαρκέλλο Πλακίτση.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του βίντεο ανήκει στην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο της Αμανής, Βιβή Ποταμούση, εκλεγμένη στην περιοχή, η οποία, εξασφάλισε από την θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το ποσό των 5.000 ευρώ για τη δημιουργία του βίντεο προβολής της περιοχής της Βορειοδυτικής Χίου.



Η εταιρία ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής και έδωσε αυτό το ποσό, ως ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Ποταμούση για τη φωτιά που είχαμε στο Μελανιός, από πρόβλημα στις ανεμογεννήτριες.



Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής Βιβή Ποταμούση


Σε συνάντηση που έγινε προ ημερών στο παλαιό Δημαρχείο της Αμανής, στο οποίο στεγάζονται τώρα τα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Αμανής, στη Βολισσό, της κ. Ποταμούση με τους παρέδρους χωριών της Αμανής ζητήθηκε από την εντεταλμένη σύμβουλο να εξηγήσει πως προέκυψε το εν λόγω βίντεο. Η τελευταία ανέφερε ότι ήταν μια προσωπική της επιθυμία να δημιουργηθεί αυτό, προκειμένου να προβληθεί η περιοχή της Αμανής. Τόνισε ότι με δικές της ενέργειες από ιδιωτικούς φορείς (ΔΕΗ Ανανεώσιμες), εξασφάλισε τα χρήματα και με ανάθεση που η ίδια αποφάσισε, όρισε τον Μαρκέλλο Πλακίτση, ως δημιουργό του βίντεο προβολής της περιοχής, ο οποίος επειδή κατάγεται από την περιοχή δέχθηκε να κάνει το βίντεο έναντι αυτού του τιμήματος, παρότι μια τέτοια εργασία κοστίζει στην αγορά τουλάχιστον 12.000 ευρώ . Στη συνέχεια, ο τελευταίος συνεργάστηκε με ανθρώπους που διέμεναν, το διάστημα των γυρισμάτων στην Αμανή, και απέδωσε αυτό το αποτέλεσμα.



Οι περισσότεροι εκ των παρέδρων που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το κατά πόσο το συγκεκριμένο οπτικό αποτέλεσμα  προβάλει τις ομορφιές του τόπου, ενώ καθολική ήταν η αντίδραση για τη μουσική επένδυση του βίντεο (όπως πληροφορηθήκαμε πρόκειται για Ισραηλινό Αμανέ), η οποία όπως τόνισαν σε τίποτα δε σχετίζεται με τη μουσική παράδοση του τόπου, που θέλει το βίντεο να διαφημίσει.

Για το τελευταίο σημείο, η κ. Ποταμούση, απάντησε, ότι το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα είναι επιλογής του δημιουργού και της ομάδας του και εκείνη δεν μπορεί να επέμβει, αφού ούτε είναι δική της δημιουργία, ούτε καν την πληρώνει. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η περιοχή σχετίζεται με μουσικές αναφορές όπως είναι οι αμανέδες.



Ενημέρωσε ότι το βίντεο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο είναι μέρος μιας συνολικής δουλειάς που πρόκειται να γίνει, το συγκεκριμένο αφορά την περίοδο Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη, ενώ όσον αφορά το Καλοκαίρι ο κ. Πλακίτσης με την ομάδα του, θα κάνουν γυρίσματα μέσα στον τρέχον μήνα και τον Αύγουστο.

Η τελική μορφή μιας σειράς από βίντεο που πρόκειται να γίνουν θα παίζουν στο διαδίκτυο, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Δήμος προτίθεται να τοποθετήσει οθόνες στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, καθώς και στο Αεροδρόμιο «Όμηρος», όπου θα μεταδίδονται τα βίντεο προβολής της Αμανής.



Τέλος, εξέφρασε την πικρία της, διότι δεν περίμενε μια προσπάθεια (καλή ή κακή) προβολής της περιοχής της Αμανής, την οποία έκανε με προσωπικό αγώνα να έχει προκαλέσει στις τάξεις των παρέδρων, τόσο μεγάλη αναταραχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου