Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Η θερμοκρασία πάνω από τους 30 βαθμούς σήμερα Δευτέρα 4/6 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν κατά τόπους στην Κεντρική Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 16 έως 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από τη Χίο σήμερα Δευτέρα 4/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα παραμένουν ίδιοι. 


Αττική
Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχής ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία από Τρίτη
Αύριο Τρίτη (5/6) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη (6/6) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου