Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ηλιοφάνεια σήμερα Κυριακή 24/6 στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται αρχικά για σήμερα Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν κυρίως τα ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 19 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 31,και στην Κρήτη από 19 έως 30.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ηλιοφάνεια θα έχουμε στη Χίο σήμερα Κυριακή 24/6, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
τους 23 έως τους 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενής βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε ίδιες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασία στους  αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Μικρή πιθανότητα για βροχοπτώσεις υπάρχει έως και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, έως το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης, ενώ προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου