Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς σήμερα Σάββατο 19/5 στη Χίο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας την ορατότητα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 31 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 και 36 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Χίο σήμερα Σάββατο 19/5, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σχετικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων λασποβροχών ή όμβρων μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες και βελτίωση του καιρού στη συνέχεια. Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σχετικά περιορισμένη η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου. 


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Κυριακή
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου