Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Άστατος καιρός αναμένεται σήμερα Παρασκευή 25/5 στη Χίο

Άστατος καιρός αναμένεται σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου, στην Ήπειρο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Θεσσαλία τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είσαι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς, όμως στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα νότια ηπειρωτικά από 18 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 27, και στην Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 25/5 με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, τόσο τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου αλλά και από το μεσημέρι και έπειτα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες .στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες .στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες . Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου