Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τουρκία: «Φορτώνει» τα παράλια απέναντι από τη Χίο για την άσκηση «Εφές»

Τουρκία: «Φορτώνει» τα παράλια απέναντι από τη Χίο για την άσκηση «Εφές» | Newsit.gr"Φορτώνουν" τα παράλια απέναντι από τη Χίο οι Τούρκοι επιτελείς ενόψει της αποβατικής άσκησης "Εφές" που θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου.

Τα τελευταία 24ωρα από τα στενό της Χίου, όπως έχει καταγραφεί και από τον φακό του παρατηρητή Aegean Hawk, έχουν περάσει περισσότερα από δέκα αρματαγωγά, μεταξύ αυτών το νεότευκτο κλάσης Bayraktar, καθώς επίσης αποβατικά, 3 ακτοφυλακιδες SG ,1 περπολικο AY, 1 ρυμουλκό και 1 φραγματοθέτιδα.

Σε ένα από τα στιγμιότυπα, είναι διακριτή και η παρουσία στην περιοχή από την οποία κάνουν διέλευση τα τουρκικά πλοία του...
Παράκτιου Περιπολικού "Κελευστής Στάμου" του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σύμφωνα με την προναγγελία της άσκησης στην οποία θα βγει η Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου, δεσμεύονται δυο μεγάλες στα δυτικά τουρκικά παράλια, για το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, με αιχμή των αποβατικών σεναρίων τη χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο. Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, ενώ ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν στην «Efes» θα συμμετάσχουν κι ξένες δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό την άσκηση «Efes» αφορούν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

Δείτε το βίντεο του Aegean Hawk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου