Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αίθριος ο καιρός στή Χίο σήμερα Δευτέρα 23/4

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο, και την Κρήτη αναμένουμε σήμερα Δευτέρα 23/4.  Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 7 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 26, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 25, και στην Κρήτη από 8 έως 21.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 23 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.

Για αύριο Τρίτη 24/4, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου και βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα νότια τοπικά δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 07 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24-4-2018
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί στην Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου