Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Αίθριος καιρός σήμερα Κυριακή 22/4 στη Χίο

Αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει κυρίως στα βορειοδυτικά και δυτικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 24, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 24, και στην Κρήτη από 9 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Κυριακή 22/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 23 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι κα απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.|
Θερμοκρασία: από 09 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 23-4-2018
Καιρός: στα δυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Και για την Τρίτη 24-4-2018
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη το πρωί και στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη (25/4) και την Πέμπτη (26/4) ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (27/4) ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου